Duurzame installaties

Duurzame installaties

Oostelbos Installatietechniek legt duurzame installaties in woningen aan. Wilt u uw woning verduurzamen, vraag dan een adviesgesprek aan. We inventariseren uw wensen en op basis van uw beschikbare budget adviseren we de installatie die het beste bij uw situatie past.

Warmtepomp

Er zijn verschillende typen warmtepompen om uw huis te verwarmen. Een warmtepomp kan in de zomer ook koelen. Afhankelijk van uw situatie, zoals isolatie en andere wensen, adviseren wij de volgende warmtepompen.

  • Lucht-water: er wordt met een buitenunit warmte onttrokken aan de buitenlucht. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt voor lage temperatuurverwarming en warm tapwater.
  • Bodem: de bovenste laag van de aarde wordt verwarmd door de zon. Door middel van leidingen onder de grond wordt deze warmte uit de bodem opgenomen en gebruikt voor de verwarming en warm tapwater.
  • Grondwater: het grondwater wordt omhoog gepompt. De warmte wordt uit het water onttrokken en het afgekoelde water wordt teruggepompt. Zo wordt de bron geregenereerd.
  • Hybride warmtepomp: bij een hybride warmtepomp blijft de CV-ketel een rol spelen. Deze wordt met name toegepast als een woning redelijk geïsoleerd is. Als het buiten te koud wordt om de woning energiezuinig te verwarmen, dan neemt de CV-ketel het over.

Lage temperatuurverwarming

Lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming, wandverwarming en convectoren zijn energiezuinig en passen uitstekend bij een warmtepompinstallatie, maar ook bij een CV-ketel. Het verwarmen van water kost energie. Des te hoger de temperatuur, des te meer energie het in verhouding kost. Met lage temperatuurverwarming bespaart u dus energie. Het is een eerste stap naar het verduurzamen van de woning.

Zonnepanelen

Zonnepanelen geven een hoog rendement. Afhankelijk van de helling en ligging van uw dak, verdient u de investering in ongeveer 7 jaar terug.

CV-ketel inregelen

Een CV-ketel heeft overcapaciteit om uw woning te verwarmen. Als u energie wilt besparen, dan kunnen we de CV-ketel zo inregelen, dat deze energiezuinig werkt en dat het warmtecomfort in uw woning gegarandeerd blijft. Als de situatie in huis wijzigt en er ruimtes niet meer verwarmd hoeven te worden, dan kunnen we uw CV-installatie opnieuw inregelen, zodat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de HR-functie van de CV-ketel.

Vragen of offerte?

Heeft u vragen over duurzame installaties of wilt u een adviesgesprek? Neem dan contact met ons op.