'Duurzame' installaties

_BDF5637 1200

Duurzame installaties

Wanneer uw vastgoed geschikt is voor duurzame technieken, dan kunnen we uw kantoor of instelling verduurzamen met warmtepompen en/of zonnestroom-installaties. Goede isolatie is een vereiste om duurzame warmtetechnieken toe te passen. Daarnaast is lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming en convectoren essentieel. Als dit niet aanwezig is, dan kunnen wij dit voor u aanleggen. Wilt u weten of uw pand verduurzaamd kan worden, dan kunnen wij dit voor u onderzoeken. In een adviesgesprek inventariseren wij uw wensen en brengen vrijblijvend advies uit. Wij werken voor lokale overheden, zorginstellingen, sportcomplexen en vastgoedbedrijven.

Warmtepomp

Er zijn verschillende typen warmtepompen die kunnen worden toegepast. Een warmtepomp kan in de zomer ook koelen. Afhankelijk van de situatie in uw pand, zijn er vier opties.

  _BDF5716 1200
  • Lucht-water: er wordt met een buitenunit warmte onttrokken aan de buitenlucht. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt voor lage temperatuurverwarming en warm tapwater.
  • Bodem: de bovenste laag van de aarde wordt verwarmd door de zon. Door middel van leidingen onder de grond wordt deze warmte uit de bodem opgenomen en gebruikt voor de LTV en warm tapwater.
  • Grondwater: het grondwater wordt omhoog gepompt. De warmte wordt uit het water gehaald en het afgekoelde water wordt teruggepompt. Zo wordt de bron geregenereerd.
  • Hybride warmtepomp: bij een hybride warmtepomp blijft de CV-ketel een rol spelen. Dit systeem wordt met name toegepast als een pand redelijk geïsoleerd is. Als het buiten te koud wordt om het pand energiezuinig te verwarmen, dan neemt de CV-ketel het over.

  Pv-cellen/zonnestroom

  Pv-cellen geven een gegarandeerd hoog rendement van rond de 15% en levert een aanzienlijke besparing op. Desgewenst kunnen wij uw pv-installatie op afstand monitoren en zodra we een verandering in de opbrengst constateren, inspecteren we de installatie en lossen we de storing op.

  Warmte winnen uit 'gebruikt' douchewater

  Relatief nieuw is een douche met warmte terugwinning (douche-WTW). Die maakt gebruik van warmte uit wegstromend douchewater, om koud leidingwater voor te verwarmen. De waterstromen zijn bij douche-WTW strikt gescheiden.

  Vragen of offerte?

  Heeft u vragen over duurzame installaties of wilt u een adviesgesprek? Neem dan contact met ons op.